willekejansen

Gewoon jeZelf zijn!

Wat een bijzonder jaar is 2020 geweest. Nadat ik ben vertrokken bij het Elohim Centre heeft het me zo enorm veel gebracht. Ik kwam in een WW uitkering terecht en vanwege een concurrentiebeding werd mij door het UWV afgeraden niet te starten met een eigen praktijk. En, ooh hoe lastig vond ik dit, want wat wilde ik graag doorgaan met waar ik altijd zo van genoten heb; sessies geven en workshops.

De eerste maanden vond ik het moeilijk om niets te doen. Ergens diep van binnen voelde het wel fijn even de ruimte te hebben, maar hieraan echt overgeven en het geschenk wat ik hiermee kreeg ook daadwerkelijk mogen beleven, was eerst nog lastig. Ik moest toch iets doen!?

Uiteindelijk bracht het me zoveel. Juist door alle frustratie, weerstanden en onzekerheden toe te laten, echt te voelen kon ik de bevrijding hiervan ervaren. Wat een ruimte en wat een vrijheid!

Ik leerde mijn eigen ding te doen, steeds meer mijn eigen weg te lopen, te zien wat werkelijk klopt voor mij. Als ik vanuit de mind leefde en dacht, ‘dit ga ik doen, dat is het beste’ en al plannen vooruit maakte, dan kreeg ik weer nul op het rekest. Blijkbaar was het niet de bedoeling. En elke stap die ik maakte, die niet overgeslagen kon worden, bracht me weer dieper bij mijzelf en in het besef dat er alleen maar NU is.

Het leven leerde me nog meer te luisteren naar mijn diepste innerlijk. Het leerde me me open te stellen voor het leven, vooral in de natuurlijke staat te vertoeven en te beleven dat het leven mooi is, inclusief de diepe dalen. Het leerde me te leven in het NU, te zien dat iets anders niet bestaat, dat het verleden het verleden is en is geweest en dat de toekomst iets is waar ik geen grip op heb.

Het leerde me dat ik eigenlijk maar zo weinig weet, en tegelijkertijd dat ik het weten in elk moment tot mijn beschikking heb als het nodig is. Het leerde me dat als ik even niets meer hoef, niets meer moet, niets meer hoef te begrijpen, niets meer hoef te weten, ik in het NU aanwezig ben en ik IK ben.

Het leerde me mijn partner nog meer lief te hebben, mijn eigenbelang nog meer aan de kant te zetten, mij open te stellen en te ontdekken dat als je beiden in de natuurlijke staat vertoeft de verbinding nog zoveel prachtiger is. Dat garanties niet bestaan in het leven en dat het leven je altijd daar brengt waar je moet zijn.

Het leerde me dat ik niets hoog hoef te houden, maar gewoon mezelf mag zijn en dat het daar om draait. Het leerde me een glimp op te vangen van wie ik werkelijk ben.

Het leerde dat ik niet meer aan mezelf hoef te werken en enkel bewust hoef te luisteren, het leven te leven en te ontdekken in het NU. Zo eenvoudig!

Dat wat ik altijd dacht te weten en dacht te begrijpen iets heel anders is dan het werkelijk Beleven!

Graag geef ik dit door aan wie geïnteresseerd is. Vanaf heden ben ik weer beschikbaar voor persoonlijke consulten en vanwege het concurrentiebeding kan ik vanaf 1 juli 2021 weer (online) workshops geven.

Graag ontmoet ik je (weer)!
Willeke