Leven vanuit het NU

Zodra we in het NU leven, elk moment, zul je gaan merken dat alles goed is zoals het is. Je gaat merken dat je nergens meer aan hoeft te werken, je nergens meer vanaf hoeft en er werkelijk waar niets anders hoeft te gaan dan zoals het gaat.

Het ‘moeten’ op alle fronten zorgt voor dualiteit, standpunten innemen, het beter weten, spiritueel ego, arrogantie, terugstappen uit het leven etc. Het zorgt ervoor dat je altijd ergens tegenover gaat staan. Tegenover de ander, tegenover je verdriet of boosheid, de pijn in je lichaam, je ziekte, je werk, je baas, je partner en noem maar op. Als je goed voelt, zorgt het voor (enorme) spanning in je lichaam.

Zodra je werkelijk in het NU bent zal er geen enkel streven meer zijn, is er niets meer dat niet goed is, en zal dualiteit pas werkelijk ophouden te bestaan. En, zal het lichaam ontspannen.

Vanuit het NU stap je volledig open het leven in en ben je bereid het leven je te laten raken en je dus ook te laten voeden. In het NU mag verdriet er zijn, mag je knoop in je maag er zijn, mogen de weerstand die erop zit om dat werkelijk te voelen en de gedachten die je erover hebt er allemaal zijn. Zonder dat je er in mee gezogen wordt of je ertegenover gaat staan (het er dus niet mag zijn).

Geen toekomst of verleden

Allemaal zullen we op momenten natuurlijk nog oude mechanismen tegenkomen, maar kijk maar eens echt; het dient zich enkel aan in het moment, in het NU. Als je terug gaat naar een ervaring in het verleden, dan ben je niet meer in het NU. We kunnen ons dus niet echt op iets wat in de toekomst ligt voorbereiden en er alvast rekening mee houden (jezelf groot houden), of daardoor uit het leven stappen met bepaalde lagen (je terugtrekken).

In het NU is geen toekomst en geen verleden. Is alles precies goed zoals het is. Stopt de strijd, je gevecht tegen de buitenwereld of jezelf. In het Nu klopt werkelijk alles. Kijk maar eens goed.

Oude overlevingsmechanismen zijn sterk

Je mind is echter zo geconditioneerd dat hij is ingesteld op de vlucht/vecht mechanismen van de oude overlevingsstrategie uit het verleden. Je houdt dus op deze manier telkens je oude herinneringen, overtuigingen en aannames in stand. Zodra je je mind hierin geen ruimte meer geeft door er in mee te gaan, zal de mind stiller worden. En zal het vanzelf rustiger en zachter worden in jou. Je opent je op die manier voor het leven. Je kunt zelfs gaan ervaren, echt beleven, dat jij het leven bent! Je gaat ontdekken dat wat niet heel is, helemaal goed is zoals het is, er helemaal niets veranderd hoeft te worden. Je gaat je oude overlevingsmechanismen zien, maar volgt het niet, je stapt er niet meer in.

Want het NU is een fijne plek om in te vertoeven. Als je goed onderzoek doet en het werkelijk beleeft dan kun je zelfs gaan ervaren dat Jij dit bent. Dat dit je natuurlijke staat is, je geboorterecht!

Je wordt als een kind

Als een kind treed je de wereld tegemoet, ben je boos als je boos bent, voel je verdriet als je verdriet voelt. En, ben je niet meer bezig met iets bij een ander te voelen, er iets van te vinden en het dus eigenlijk weg te willen hebben, omdat het voor jou niet goed voelt. Je voelt gewoon (ook al doet het je pijn) en er zit geen enkel oordeel op, waardoor het vanzelf weer wegebt…

Als je eerlijk naar jezelf bent, kun je dan zien dat alles wat je doet toch weer een streven is vanuit een tekort-denken dat het nu niet goed is zoals het is?

Ontdek dus telkens weer wat er NU is en leef, geniet en laat je raken!

Ik ontmoet je graag!

Willeke