earth-11015_1920

Wat klopt er voor Jou?

Wat klopt er voor Jou?

Wat een bijzondere tijd waarin mensen steeds meer bewust worden van wat klopt en wat niet klopt voor hen. Diepe lagen van zich beperkt voelen worden blootgelegd en daarmee kunnen vaak juist ook de macht/onmacht situaties eerst bewust en daarna overschreven worden. Tenminste als je telkens eerlijk naar jezelf en de ander wilt zijn en ten diepste kunt voelen wat klopt voor Jou en dat ook tot in je basis van jezelf mag hebben, zonder de ander daar in mee te willen nemen of je schuldig of onzeker te voelen over je eigen keuze.

Overal komen we thema’s van onderdrukking tegen en ik zie nog veel discussies over en weer gaan. Ook veel mensen die elkaar afsnauwen en rotopmerkingen geven. Echt luisteren naar een ander is er niet bij. De eigen mening en het overschreeuwen van de eigen onzekerheid of juist arrogantie staat vaak nog voorop. Soms heftig en het doet me pijn. Willen we zo met elkaar omgaan? We hebben echt elk moment de keuze om vanuit onze Ware Natuur te leven.

Onze grootste en diepst zittende overlevingsmechanismen worden in deze tijd dus juist blootgelegd en het zijn eigenlijk mooie momenten om echt te kunnen Ontwaken! Toch doen we dat óók niet! We geven al die gevoelens en emoties niet echt de ruimte, we zíen niet alleen onze gedachten, maar we maken ze ook nog van onszelf (het ego ikje) etc. En telkens moeten we eerst nog even dit en dan nog even dat en is ons spirituele ego met al die mooie ervaringen en inzichten nog belangrijker. We leven niet echt in het moment. Vastgrijpen en vasthouden, reactiviteit vanuit onze gekwetstheid, het beter denken te weten, hard aan onszelf werken om een mooier mens te willen worden, reflecteren van alles wat er in ons gebeurt, staan nog steeds voorop. Het draait nog steeds om ons.

Beperkingen kloppen niet

Ik zie het bij zoveel van mijn cliënten en natuurlijk ook bij mijzelf. We zien het in het groot, door de beperkingen die de regering ons oplegt, maar ik zie het ook overal in het klein. Machtsposities, mensen met een sterke mening, krachtige persoonlijkheden die vinden dat ze de waarheid in pacht hebben, etc, komen we tegen en al onze vecht en vlucht mechanismen gaan aan staan. Zeker als je hooggevoelig bent en ‘de sfeer’ van de ander en de situatie ook nog eens voelt.

Totdat we gaan zien wat we werkelijk doen en wat er werkelijk op dat moment aan de hand is!

Zo mooi hoe ik door mijn eigen ervaring en de ervaringen van de cliënten nu zo snel helder heb wat er vaak echt gebeurt en hoe ik mijn cliënten hier ook weer bij kan helpen.

Velen kampen flink met denken krachtig te moéten zijn, of gaan met hun eigen mening tegenover de ander staan en vinden daarmee van alles van de situatie en vooral van de ander. Anderen duiken juist weg zodra er iemand die een krachtige, soms niet even tactisch afgestemde (soms duale) opmerking maakt. Sommigen gaan ‘erboven staan’ en voelen niet wat het met ze doet. En zo heeft natuurlijk iedereen de eigen vlucht- en vechtmechanismen door de jaren en levens heen ontwikkeld.

Het klopt niet

Alles bezorgd ons enorme kramp, we voelen ons benauwd en beperkt….en we voelen dat dát niet klopt. Van buitenaf wordt dit vaak ook nog eens opgelegd. En, frustratie alom! Want het klopt niet dat we onszelf klem zetten en dat anderen dat ook nog eens verwachten van ons. En wat doen we, we gaan oplossingen bedenken. Want we zijn getraind om in chaos oplossingen te bedenken en niet gewoon met de chaos te zijn, te voelen wat er gevoeld wil worden en te zien wat er in ons nog tegenover onze belevingen staat en we het dus niet willen hebben.

Plaatjes waaraan we moeten voldoen

Door levens heen hebben we plaatjes en verbeeldingen van onszelf gemaakt. We zijn een engel, we zijn lief(de) en bewustzijn, we zijn een moeder, een vader, we zijn een goede of slechte werknemer, we zijn een mooie elf, wereldverbeteraars, een grootsheid en kracht, noem maar op. En wat moeten we daar hard voor werken om er aan te moeten voldoen!

En, als we worden ontslagen of niet worden uitgekozen voor een sollicitatie, een partner die ons verlaat, een baas die vindt dat je het niet goed doet, een ander niet hebben kunnen redden, dan voldoen we niet aan het plaatje dat (van onszelf of de ander) verwacht wordt. En, dat doet pijn! Want het klopt niet! We zijn dat plaatje namelijk niet, het is altijd beperkt en dat zijn we niet in wezen.

Toch vinden we nog telkens dat we moeten voldoen aan die plaatjes. En, van kinds af aan zijn we hier al mee begonnen, want dan horen we erbij. Nog steeds zijn we heel hard aan het werk en moeten we heel veel van onszelf. En, weg zijn we weer bij onze Ware Natuur!

Uitleggen, verklaren, verdedigen, beredeneren en nog harder onze best doen

Als we dan niet aan dat plaatje voldoen, dan gaan we onszelf verdedigen, uitleggen, verklaren of nog beter onze best doen om er toch aan te kunnen voldoen of nadenken waarom we er niet aan voldoen. Velen voelen de pijn niet die het ons doet om hier telkens aan te moeten voldoen en volgen gewoon gedwee de regels van de leider. Of we beredeneren ons gevoel gewoon weg, zoals we geleerd hebben. We luisteren en handelen niet naar onze intuïtie of buikgevoel. En, zo doet de meerderheid van de bevolking het nog steeds. Het ego ikje staat nog steeds voorop.

Volgen van onze subtiele gevoelslagen en intuïtie in wat voor ons klopt

Hoe meer we bewust worden, hoe meer we gaan voelen dat er iets niet klopt.

Want iets in jou weet dat een plaatje van jezelf maken niet klopt. Dat je dat plaatje niet bent. Je voelt dat het je in je vrijheid beperkt. En in wezen zijn we Vrij. En veel mensen denken nog te moeten strijden voor die vrijheid en dat klopt niet.

En hoe leren we nu vanuit vrijheid te volgen wat voor ons klopt? 

Zonder te moeten verklaren, er voor hoeven strijden, vriendenclubjes te zoeken die hetzelfde denken etc. Want zie eens wat een energie ons dit kost! Vooral op LinkedIn zie ik de frustratie en boosheid, de geraaktheid in het kleine zelf en daar weer een tegenreactie op geven naar de ander, over en weer gaan. Ik kan en wil het niet meer aanzien. Het doet pijn, dat mensen elkaar en zichzelf dit aandoen.

Laten we eerst maar eens voelen dat er iets niet klopt! Er bewust bij stilstaan en de pijn die het ons doet toestaan. Laten we ons diepe verlangen voelen tot in het oneindige en zien dat dit het verlangen van de hele mensheid is! Dit verlangen mogen hebben, zonder er aan te moeten werken (want dat geeft weer druk en stress). Gewoon het verlangen te hebben van een wereld die klopt ten diepste voelen..

Leven vanuit je ware natuur, de natuurlijke staat: onzekerheids- en onveiligheidsgevoelens mogen er zijn

Telkens weer leggen we in de sessie in eerste instantie de overlevingsmechanismen bloot, die bij een ieder natuurlijk weer anders is. Maar wat een verheldering en tevens directe verandering als men gaat doorzien waar men al lange tijd in zit. En vooral het beleven hoe we vanuit een andere positie, onze Ware Natuur, een totaal andere houding hebben, of eigenlijk gezegd, geen houding meer hoeven te hebben.

Onzekerheid, onveiligheid en arrogantie lossen hierbij direct op. Niet dat het weg moet, zeker niet! Het mag juist volledig beleefd worden. We leren er nieuwsgierig naar te zijn en als we vanuit de zachtheid van onze Ware Natuur naar deze bewegingen kijken en ze beleven, ze alle ruimte geven, ervaren we vanzelf steeds meer die ruimte en zachtheid van onze Ware Natuur.

En zo maken we langzaam kennis met wie we werkelijk zijn, de natuurlijke staat. Op dat moment kunnen we langzaam gaan ontdekken wat en wie we allemaal níet zijn. En vooral gaan ontdekken dat wij alles kunnen ervaren, dat alles komt en gaat, behalve onsZelf.

En eigenlijk alleen maar door eerlijk naar onze houdingen en mechanismen te kijken, eerlijk naar de situatie te kijken. En vaak te zien dat die dan direct niet meer te staven is aan wat we altijd hebben gedaan vanuit de overleving.

Voorbereiding op Ontwaken

Als we dit oprecht toelaten, we echt eerlijk durven te zijn, dan komen we steeds dichterbij de kans om te Ontwaken. Eerlijkheid, openheid, alles wat aandacht vraagt aandacht te geven en ons te laten raken door het leven, zijn de tools die we in handen krijgen. En enkel alleen dan, als we Ontwaakt zijn, zal er een hele nieuwe aarde ontstaan.

Alles wordt zachter als we onze Ware Natuur leven

Strijd, vasthouden aan eigen meningen, de ander willen overtuigen, de ander willen helpen, ons moeten verdedigen, arrogantie omdat wij denken het beter te weten, hard aan onszelf moeten werken, alles wordt zachter vanuit onze Ware Natuur. Als we echt eerlijk durven te kijken en we onszelf de ruimte geven om niet meer te hoeven afstemmen op iets buiten onszelf, als we niets meer hoeven te begrijpen, als we even niets meer hoeven te weten, als we onszelf niet meer hoeven te verdedigen. Dan komt er ruimte en openheid, worden we ontvankelijk, nieuwsgierig naar het leven, naar alle ervaringen die we als mens beleven en worden we nieuwsgierig naar de ander en kunnen we die pas echt zien. Dan worden we Vrij. Vrij van alle overtuigingen en mechanismen, dogma’s, gedachten, niet mogen hebben van bepaalde gevoelens etc…

Vrijheid ontstaat echt, als we nergens meer tegenover gaan staan en niks meer van onszelf maken wat we niet zijn.

6 sessies in 3 maanden tijd. Verdiepend pakket! Voor maar € 390,00 

(65 euro voor een sessie)

Als je wilt dat ik met je meekijk in je ontdekkingsreis, boek dan een sessie.

De meeste van mijn cliënten nemen echter een sessie pakket van 3 maanden. Elke twee weken een sessie in drie maanden tijd. We zien hierin mooie resultaten ontstaan en cliënten worden zich bewust van wie ze echt zijn!

Ze zakken heel diep in de natuurlijke staat. Hierbij kunnen hele oude pijnlagen eindelijk bevrijd worden, niets in hen wil er nog vanaf of beredeneert het weg (staat er dus tegenover). Hierdoor zakken ze steeds dieper in de eigen basis en ontstaat er rust, stilte en ruimte. Vanuit deze nieuwe openheid ervaren ze spontaniteit en durf om het leven werkelijk aan te gaan. Ze doorzien waar oude overlevingsmechanismen niet meer nodig zijn in het hier en nu. Ze voelen zich blijer en vrijer en ontdekken steeds meer wie ze werkelijk zijn.

Ik ontmoet je graag!

Willeke