Wie ben ik?

Deze vraag heeft mij lang bezig gehouden. Na meer dan 15 jaar mijn spirituele weg te lopen, waarin allerlei ervaringen en inzichten mij ‘vormden’ en ik zelfs ook andere mensen hierin kon begeleiden, kwam ik er door een schokkende gebeurtenis achter dat ik de plank volledig missloeg. Onder het mom van spirituele ontwikkeling en verlichting was ik heel hard aan mezelf aan het werken. Hoewel ik wist dat het niet ging om ‘aan jezelf te werken’, had ik onbewust toch een beeld gevormd van mijn zogenoemde ‘essentie’ en hierop allerlei aannames en plaatjes geplakt. Hieraan probeerde ik te voldoen, met het doel een steeds mooier, spiritueler en ‘verlichter’ mens te worden en de wereld mooier te maken.

Deze lange weg van spirituele ontwikkeling heb ik inmiddels achter me gelaten, doordat ik erachter ben gekomen dat ik door deze weg juist níet kon ontdekken wie ik werkelijk ben.

De volgende stap

Na deze ontdekking en het besluit dat daarop volgde, ontmoette ik een nieuwe leraar. Hij nam me mee in de beleving van de natuurlijke staat en wat daaruit zou kunnen ontstaan,nl Ontwaken. Hierdoor vielen de puzzelstukjes voor mij op zijn plek. Dit voelde zo kloppend voor mij en dit ben ik nog steeds aan het verdiepen in mijzelf.

Ook het leven vanuit de natuurlijke staat is iets dat komt en gaat, en daarmee niet echt wie jij bent. Toch ervaar ik het leven vanuit de natuurlijke staat als de sleutel naar Zelfrealisatie en Ontwaken. Om te leven vanuit de natuurlijke staat moet elk plaatje dat je van jezelf hebt, inclusief de inzichten en mooie spirituele ervaringen losgelaten worden. Geen verhalen meer maken over wat je ervaart, nergens meer naartoe willen werken en niet meer willen weten waar het vandaan komt, waar het ontstaan is, wat de bedoeling is van wat je overkomt etc. Te leren dat je nergens meer vanaf hoeft te komen en niets anders hoeft te zijn of doen. Maar ook te ervaren dat je niet bent wat je ervaart, je herinnert, voelt, ruikt, denkt en proeft.

Leven in het NU

Leven in het NU vraagt je in het leven te stappen, je te laten leiden door wat het leven je te bieden heeft, af en toe natuurlijk gewoon een keuze te maken (we leven nu eenmaal op aarde), hier echter niet aan vast te houden en openstaan voor alles wat zich aan jou aandient in het moment (morgen is namelijk het nieuwe NU). Het vraagt niets anders van je te voelen en volgen wat klopt. Niets in jou heeft nog een behoefte om iets uit het verleden op te halen en er iets aan te willen veranderen. Je gaat zelfs zien dat er niets te veranderen valt in het NU. Want in het NU is geen verleden en toekomst en is alles al goed.

Heen en weer

Zolang we nog niet werkelijk Ontwaakt zijn, gaan we nog in en uit, van de natuurlijke staat (het leven in het NU zonder verhalen) weer terug naar de staat van het ego-ikje en omgekeerd.

Alles beleven in het NU, het leven aangaan!

Voor Zelfrealisatie vraagt dit ook in alle lagen en in elke situatie je afgescheidenheid, je ego ikje, te onderzoeken, bloot te leggen en daar waar nodig te VOELEN. Eerlijk te zijn naar jezelf. Je kunt er niet enkel naar kijken. Het wil beleefd worden, niet verbeeld of als een plaatje gemaakt worden. Als je het niet werkelijk beleeft, dan zit er ergens nog weerstand en ook die weerstand wil gezien en beleefd worden, zonder er iets mee te moeten, te willen analyseren, te willen weten waar het vandaan komt etc.

Het is enorm belangrijk je gevoel alle ruimte te geven, inclusief de laag die er weerstand op heeft en je hoofd die ermee aan de haal wil. Als je dit in alle situaties in je leven kunt, dan pas ga je werkelijk leven. Dan stap je uit de staat van je ego-ikje met aannames, angsten, terugtrekken, manipulatie, arrogantie etc. De natuurlijke staat is hiervoor dus belangrijk. Je wordt weer als een kind.

Leren alles te voelen wat er te voelen valt in jeZelf

Door niet werkelijk te willen voelen, doe je jezelf tekort. Dan blijf je in de modus van overleven (afstemmen op wat er buiten jezelf plaatsvindt en daarnaar handelen). Werkelijk genieten ontstaat pas als je alles de ruimte geeft, geen oordeel meer hebt (ook niet over je buurman of collega, je partner of jezelf). Als je niets meer moet van je zelf, niets meer hoeft te weten en geen andere zaken die je je zelf (bewust of onbewust) oplegt. Je kunt het leven pas ten diepste leven, als je jezelf openstelt vóór het leven!

Tijdens ons gesprek en/of de healing breng ik je telkens weer terug in de natuurlijke staat. Meer hoef je niet te doen. Samen onderzoeken we de natuurlijke staat en je mag zelf ervaren dat hierin alles goed is, het tijdloos is, je oneindigheid ervaart, je stilte en rust ervaart en JIJ nergens niet bent. Als ik het je ga vertellen, zal het enkel een plaatje en verbeelding voor je blijven, daarom gaan we het samen beleven.

In de natuurlijke staat is ook een enorm vertrouwen dat het leven jou geeft wat je nodig hebt. Je gaat ervaren dat jij het leven bent. Je hoeft niet meer te weten wat er morgen gebeuren moet of hoe iets werkt (enkel praktisch natuurlijk). Het wordt stiller en rustiger in jezelf. Je maakt je steeds minder druk en volgt je pad, er dient zich aan wat zich aan wil dienen. En Jij ervaart in elk moment het NU.

Ik ontmoet je graag!

Willeke